CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
exceeding limitation beyond expectation.aiming for mumtaz in order to be a successful muslim doctor!

PERHATIAN!

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

kotak membebel~

Thursday, September 17, 2009

ak.lawat.merbok!

salam.tak sabar aku nak ctew pasal ni.ehehe.kalo korang nak tau, shahan,pedot n aku gerak ke maktab pada tanggal 15 sept 2009.serius terubat rindu kami yg giler kat maktab. almaklumlah.maktab kesayangan kami tuh.MERBOK NO 1..hehe.kedatangan kami di sambut gumbira oleh bonda pengetua.beliau amat terharu kami datang lawat merbok.dalam kesempatan itu,kami berborak ngan bonda.nak dekat 40 minit jgaklah.banyak lah cerita baru ttg merbok dan pelajarnye yang kami baru dengar drpd beliau.lagi2 pasal disiplin.penin gaklah kepala bonda pengetua pikirkan telatah anak2 merbokianz.diharapkan bonda tabah mengarungi dugaan tersebut.amin.

lepas tuh kami jumpe cikgu ipin,cikgu rahim,ummi suzana,ustazah aisyah(beliau insyaallh akan berpindah ke uitm merbok sbgi pensyarah,tahniah!),ustaz omar,cikgu rizal,cikgu azani,cikgu razmi,cikgu azwan,cikgu fatma,cikgu adila,cikgu suniza,cikgu nurul,cikgu siti zabedah,cikgu mazlan,mr nizam dan isterinya,cikgu faizah... haha.serius.satu pon tak lebih n tak kurang.aku masih ingat cikgu2 yg kami jumpe.tak smpat jumpe semua cikgu.sbbnye,merbok tgah musim peperiksaan.sesetengah guru yg lain ditugaskan menjadi pengawas peperiksaan.aku mintak ampon n suruh mereka doakan kejayaan aku di tanta nnt.ehhe.mutasyakkir awi li antum!

petang itu pula,kami keluar dr maktab,dengan tujuan nak ke Kolej MARA Kuala Nerang.tapi..tak tau nak pegi naik ape.last2,kami decide naik teksi.cube teka berapa harga tambang teksi dr pintu pagar merbok ke pintu pagar kolej mara kuala nerang??haha.jeng3..RM100..hehe.mula2 fikir,alamak,pokai lah duit aku.melayang ke pakcik teksi.tapi!!nasib baik shahan belanje penuh tambang tuh..yaeayy.selamat duit aku.credits to shahanshah!setibanye di sana,dapatlah jumpe kawan2 yg blja kat sana.antaranye,anis asfandi,khairuddin,ilmi,zamri,taufiq,amirul,fauzi dan ramai lagi.seriis ramai ex merbokianz kat sana!!rindu mereka.

dah nak dekat buka tuh,kami pegi bazar ramadhan kuale nerang.beli juadah berbuka.aku beli nasi ayam,murtabak n air kelapa.hanya fauzi n mirul je join kami g bazar.coppp!!!sumpah matrik skema gila.ini true statement!hehe.nak kua outing pon kene buat surat.pastu siap tandatangan kad outing lagi.ingat maktab ke??hahha.maaflah kawan2 yg terasa tuh.aku kat uitm idop bebas!alhamdulillah tak masuk KMPP arituh.hehehe.

malam tuh plak,kami rancang pulang ke maktab semula.tido sana.yeay!!best3.kalo ade rezki,aku nak datang sana lagi..banyak memori ouh..saya pasti,merbokianz first batch sume rasa begitu.hehe.mula2,pengetua kate,kami boleh tidur kat bilik sakit.tibe2,bilik sakit kunci..adeh.nak tido mana nih.takkan nak tido tingkat 3 kot.sbb sume katil2 kat asrama tingkat 3 dah takde tilam.warden baru punye arahan.so,kami takleh nak wat ape2 lah.so.malam itu,kami decide nak tido kat surau.heee.

a
ku malas nak tido surau.sbb aku nak jumpe adek2 junior aku kat asrama tuh.da lama tak jumpe mereka.rindu3.malam tuh borak2 ngatan budak form 3.pasal warden baru baru.pasal cikgu2 baru.pasal senior2 baru.seronok.lama tak layan budak2.teringat mase jadi bwp dulu.rajin jumpe budak2 dengar masalah mereka.tapi malam tuh tak tido pon.sbb budak2 fom 3 kecoh main kad UNO.takkan aku nak sound mereka plak.ape lah hak aku sbgai penumpang maktab mereka.haha.lepas tuh bgn sahur.tapi kami tak makan,as usual,ikan jaket.haha

L
epas budak2 sume grak ke dataran utk morning call,aku dan shah tido semula.pedot plak main game bola kat leptopnye.aku ngntuk sgt.lgpon,buat ape nak bangun awal2.bukan kene jadi .haha.kami tido dalam bilik tv.takkan nak tido kat katil dorang plak.nnt kalau ade kecurian sape plak sssah.dalam kul 7.50 pg,kami pon bangon.mandi2.makan2.eh.puasa.lupa plak.

sebelum balik,kami pon pergi pejabat.jumpe ngn bonda pengetua.kami ucapkan terima kasih kat bonda sbb bagi kebenaran kat kami tumpang tidur kat sini.utk merbokianz first batch,kalau korang nak datang maktab,datang je.jgn segan2.pengetua alu2kan kehadiran korang!!cikgu2 semua rindu korang sume.batch kesayangan cikgu lah kata katakan.hhaha.mase kami on the way ke pondok pak guard dr pejabat,tibe2 aku ternampak cikgu mior.aku lari jap kat die.cikgu bio kesayangan aku.hehe.aku sempat gk suro die doakan aku kat mesir nnt.wee.tenkiu cikgu.

seperti yg dijadualkan,bus aku ke Kuala Lumpur,pada kul 9.30 pagi.so.aku cepat2 rushing ke perhentian bus ekspress sungai petani.dan pulang ke rumah dengan perasaan gembira!!sampai kl dalam kul 3 ptg.dan amek ktm pulang ke rumah!!buka puase.fullstop!

3 org dengki:

washa said...

best nye cite!!

a'an said...

waaah...nape arituh cam x perasan pon post ni!!!!!??????? best glerw!!!!

Pedot said...

ang da post da ek cter nie...
huhu!!
aku xupdate lg blog aku...
huhu!!